برگزاری امتحانات میان ترم در دانشگاه تهران اختیاری شد ، مهلت حذف ترم تا انتها اردیبهشت ماه
به گزارش وبلاگ نصیراباد، معاونت آموزشی دانشگاه تهران با ابلاغ بخشنامه ای شرایط آموزشی نیم امسال دانشگاه تهران را مشخص تکلیف کرد و طبق این بخشنامه دانشجویان تا خاتمه اردیبهشت برای حذف ترم مهلت دارند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، براساس بخشنامه ابلاغی معاونت آموزشی دانشگاه تهران تاکید شده است؛ ارائه دروس نظری نیم امسال کماکان با استفاده از سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران و دیگر سامانه ها به شیوه مجازی برگزار می گردد. در صورتی که استادی تا به امروز کلاس های خود را به شیوه یاد شده برگزار ننموده باشد؛ استفاده از عضو هیأت علمی جایگزین برای برگزاری و ارائه درس بلامانع است. معاونان آموزشی پردیس یا دانشکده بر حسن اجرای دروس در بستر سامانه های یاد شده نظارت می نمایند و در صورت مشاهده هر گونه کاستی به موقع به حل و فصل مشکل می پردازند.
همچنین دروس عملی و کارگاهی پس از بازگشایی حضوری دانشگاه به صورت فشرده برگزار خواهد شد. در صورت عدم امکان اتمام این دروس تا سرانجام ترم جاری با تأیید استاد راهنما و گروه، شرایط درس ناتمام اعلام شده و در نیمسال بعد بدون محاسبه در سقف واحد های دانشجو، ارائه خواهد شد.
زمان کارآموزی تمدید می گردد
در این بخشنامه آمده است؛ در خصوص دروس نظری - عملی، بخش نظری درس به صورت الکترونیکی ارائه گردد. درباره بخش عملی این دروس همانند بند 2 عمل گردد. ضمن اینکه دانشجویانی که در نیمامسال کارآموزی دارند و امکان گذراندن دوره برای آنان فراهم نیست، زمان کارآموزی با هماهنگی واحد تمدید گردد.
دانشگاه تهران تاکید نمود؛ ارائه دروس پروژه و سمینار دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد در صورت امکان به صورت مجازی بلامانع است.
برگزاری امتحانات میان ترم اختیاری است
طبق این بخشنامه، برگزاری امتحانات میان ترم اختیاری است. توصیه می گردد اعضای هیأت علمی با ارزیابی های مستمر آموزشی به صورت غیرحضوری و با ارائه تمرین و تکالیف درسی، پیشرفت تحصیلی دانشجویان را مورد ارزیابی قرار دهند.
همچنین اعضای هیأت علمی که دروسی را با همکاری دستیاران آموزشی ارائه می دهند، کماکان می توانند از مشارکت دانشجویان به عنوان دستیار در تدریس استفاده نمایند. نحوه دسترسی و مشارکت دستیار آموزشی، توسط مرکز یادگیری الکترونیکی اعلام خواهد شد.
حذف اضطراری یک درس برای دانشجویان ارشد
برای دانشجویان کارشناسی و دکتری عمومی دامپزشکی حذف اضطراری سه درس و برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد حذف اضطراری یک درس، تا دو هفته قبل از امتحان امکان پذیر است.
بر اساس این تصمیم سقف تعداد دروس قابل ارائه در مقطع کارشناسی به وسیله معرفی به استاد تا سه درس امکان پذیر است و حذف ترم با احتساب در سنوات تحصیلی مطابق با مقررات آموزشی دانشگاه بلامانع است.
دانشجویان تا سرانجام اردیبهشت برای حذف ترم مهلت دارند
در این صورت دانشجویی که درخواست حذف ترم با احتساب در سنوات را دارد باید تقاضای خود را تا سرانجام اردیبهشت ماه 99 به وسیله پست الکترونیکی به پردیس یا دانشکده مربوط ارائه کند. حذف ترم بدون احتساب در سنوات با درخواست دانشجو و ارائه مدارک و مستنداتی که به وسیله پست الکترونیکی مذکور ارسال می گردد، با تأیید کمیسیون موارد خاص دانشگاه امکان پذیر است. حذف ترم برای دانشجویانی که در سنوات اضافی و ارفاقی در حال تحصیل هستند مجاز نیست.
دز ادامه این بخشنامه آمده است؛ دانشجویانی که به دلایلی خارج از اراده خود نتوانسته اند از این فرصت استفاده نمایند، درخواست خود را همراه مدارک و مستندات لازم به وسیله پست الکترونیکی ارسال نمایند. پس از آنالیز و تأیید کمیسیون موارد خاص دانشگاه حذف ترم برای این دانشجویان نیز قابل انجام است.
شرایط شهریه دانشجویان شهریه پرداز
همچنین دانشجویان شهریه پرداز در صورت حذف درس و یا نیمسال به دلیل موجه، به میزان مبلغ شهریه پرداختی بابت حذف دروس یا تمام ترم بستانکار خواهند شد و دانشجویان در طول مدت فاصله گذاری اجتماعی و عدم حضور در دانشگاه، امور اداری خود را به وسیله سامانه و یا پست الکترونیکی پردیس یا دانشکده پیگیری نمایند.
مسئولان واحد ها و اداره کل خدمات آموزشی دانشگاه موظف به پاسخگویی سریع و به موقع درخواست های دانشجویان هستند. آدرس پست الکترونیکی مدیران گروه های آموزشی و کارشناسان آموزش به وسیله سامانه واحد ها اطلاع رسانی گردد.
ضمن اینکه با توجه به تاکید معاون آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، آن دسته از دانشجویان دکتری که برای انجام امور رساله خود احتیاج به حضور فیزیکی و فعالیت در آزمایشگاه، کارگاه، مزرعه و … دارند، صرفاً در صورت تأیید استاد راهنما و گروه آموزشی مبنی بر ضرورت حضور دانشجو و با اخذ گواهی سلامت از مرکز بهداشت دانشگاه می توانند به صورت حضوری به فعالیت های پژوهشی خود در پردیس یا دانشکده ادامه دهند، نحوه ارائه درخواست، پذیرش و چگونگی حضور این گروه از دانشجویان متعاقباً به وسیله سامانه ای که اعلام خواهد شد، انجام می گردد.
همچنین پیشنهاد (پروپوزال) سرانجام نامه یا رساله به وسیله سامانه جامع آموزش قابل ارسال است. گروه یا دانشکده پروپوزال دانشجو را آنالیز و تصمیم گیری نمایند.
برگزاری آزمون جامع دکتری بعد از شروع آموزش حضوری
بر این اساس، آزمون جامع دانشجویان دکتری بعد از شروع آموزش حضوری برگزار خواهد شد. دانشجویانی که نمره زبان را تا زمان برگزاری آزمون جامع احراز ننموده اند، می توانند در آزمون جامع بعدی که در آبان ماه برگزار می گردد، شرکت نمایند.
اعضای هیأت علمی که هدایت و مشاوره سرانجام نامه / رساله دانشجویان را بر عهده دارند تا بازگشایی حضوری به شیوه الکترونیکی دانشجویان را هدایت نمایند. در این رابطه لازم است استادان محترم راهنما ترتیبی اتخاذ نمایند تا به طور هفتگی در جریان پیشرفت کار دانشجویان قرار گیرند.
در ادامه بخش نامه آمده است؛ در مدت فاصله گذاری اجتماعی و عدم حضور دانشجویان در دانشگاه، جلسه دفاع از سرانجام نامه یا رساله با تأیید استاد راهنما و هیأت داوران و با رعایت شرایط اعلام شده به صورت مجازی (الکترونیکی) قابل برگزاری و امضا هیأت داوران به صورت الکترونیکی پذیرفته است.
دانشجویانی که در نیمسال قبل تا سرانجام سال 98 مجاز به دفاع از سرانجام نامه یا رساله خود بوده و نتوانستند به دلیل وضع موجود دفاع نمایند تا 31 شهریور با ایجاد سرترم و بدون پرداخت شهریه مجاز به دفاع هستند.
مهلت دفاع از سرانجام نامه تا 30 مهر تمدید شد
همچنین همه دانشجویانی که برای دفاع از سرانجام نامه یا رساله خود در ترم جاری برنامه ریزی نموده اند، می توانند تا30 مهر جاری دفاع نمایند.
در سرانجام این بخشنامه آمده است، ضوابط مندرج در این دستورالعمل به دانشجویانی که پذیرش آن ها بر پایه آموزش الکترونیکی بوده است، قابل تعمیم نیست. زمان و افزایش مدت ترم به منظور برگزاری کلاس های عملی و کارگاهی و نحوه و زمان برگزاری امتحانات متعاقباً اطلاع رسانی خواهد شد.
منبع: خبرگزاری دانشجو