زمستان سال جاری قطعی گاز در خانه ها نداشتیم

به گزارش وبلاگ نصیراباد، تهران (پانا) - وزیر نفت بیان نمود زمستان سال جاری با برنامه های مختلف برای تامین سوخت و انرژی، بدون قطعی گاز برای بخش خانگی گذشت.

زمستان سال جاری قطعی گاز در خانه ها نداشتیم

به گزارش وزارت نفت، جواد اوجی، در جمع وبلاگ نصیراباد در تشریح فرآیند تأمین سوخت زمستانی اظهار کرد: متأسفانه براساس آنالیز های وزارت نفت در ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم، آمار ذخیره سازی های سوخت مایع در نیروگاه ها و صنایع نسبت به پارسال 25 تا 30 درصد پایین تر بود و پیش بینی می شد زمستان سال جاری 200 تا 250 میلیون مترمکعب کسری گاز داشته باشیم.

وی اضافه کرد: با توجه به این شرایط، وزارت نفت اقدام های کوتاه مدت برای گذراندن فصل سرمای 1400 و اقدام های میان مدت و بلندمدت برای برطرف مشکل کسری گاز و محدود کردن سوخت نیروگاه ها در سال های آینده را در دستور کار قرار داد.

وزیر نفت درباره اقدام های کوتاه مدت گفت: مهمترین اقدام، تعمیرات اساسی پالایشگاه، خطوط انتقال و ایستگاه های تقویت فشار گاز بود که بتوانیم در فصل سرد آمادگی کامل را برای فراوری حداکثری از میدان های مشترک گازی و میدان های مستقل گازی داشته باشیم که خوشبختانه با کوشش همکاران حداکثر برداشت از میدان ها به ویژه در میدان مشترک پارس جنوبی که به رقم 705 میلیون مترمکعب در روز رسیدیم، رقم خورد.

اوجی، افزایش کرایه نفتکش های جاده پیما ویژه حامل سوخت را از دیگر اقدام ها برشمرد و ادامه داد: خوشبختانه این مهم در همان ابتدای شروع به کار دولت مصوبه شد و انگیزه دوچندانی به تانکرهای سوخت رسان برای نیروگاه ها شد.

وی با اشاره به شناسایی چالش ها و مسائل پارسال نیروگاه ها و صنایع در منطقه ها مختلف کشور اضافه کرد: در همان ماه های نخست، توانستیم 1.5 میلیارد لیتر بیشتر از پارسال ذخیره سازی سوخت مایع را برای نیروگاه ها و صنایع داشته باشیم.

وزیر نفت افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف را یکی از دیگر اقدام های اجرا شده خواند و اظهار کرد: پس از سال 94 تا سال جاری هیچگونه افزایش قیمتی برای مشترکان پرمصرف گاز اعمال نشده بود که در این دولت از ابتدای آذرماه افزایش قیمت گاز برای مشترکان پرمصرف که 25 درصد از مجموع مشترکان را شامل می شوند و 50 درصد مصرف گاز را دارند، عملیاتی و این اقدام سبب کاهش 25 تا 30 میلیون مترمکعب گاز در ماه های سرد سال جاری شد.

اوجی انجام عملیات سوآپ گازی بین ترکمنستان، ایران و آذربایجان از 10 دی ماه در اوج سرما را از دیگر اقدام های کوتاه مدت عنوان و توضیح داد: سال جاری نیز شاهد سرمای کم سابقه ای در کشور بودیم و بیشتر استان ها دمای منهای 20 تا 27 درجه را داشتند که خوشبختانه با همت و کوشش همکاران در وزارت نفت، فراوری گاز در بخش بالادست و بخش فرآورش و انتقال گاز، زمستان سال جاری را بدون قطعی گاز برای بخش خانگی پشت سر گذاشتیم.

وی به محدودیت های گازرسانی به صنایع و نیروگاه ها اشاره نمود و گفت: از پیش از این محدودیت ها، تأمین سوخت مایع برای صنایع عمده و نیروگاه ها در نظر گرفته شده بود که به محض اینکه مصرف گاز به ویژه در بخش خانگی و تجاری افزایش می یافت، گاز این صنایع محدود می شد و از سوخت مایع استفاده می کردند و اجازه داده نمی شد که فعالیت این صنایع متوقف گردد و قیمت سوخت مایع نیز به قیمت سوخت گاز محاسبه شد.

وزیر نفت در شرح برنامه های وزارت نفت برای سال های آینده با اشاره به امضای 4.5 میلیارد دلار قرارداد با پیمانکاران و سازندگان داخلی و خارجی برای توسعه میدان های مستقل گازی و افزایش برداشت از میدان های مشترک گازی طی این مدت، گفت: از این طریق حفظ و نگهداشت فراوری گاز و در عین حال افزایش برداشت گاز در سال 1401 و سال های آینده محقق می گردد.

اوجی بعلاوه از شروع سرمایه گذاری ها در صنعت نفت و گاز خبرداد و گفت که در این مدت کوتاه قراردادهای خوبی در این زمینه امضا شده است.

وی با اشاره به اینکه سال جاری با توجه به همه محدودیت ها، نسبت به پارسال روزانه 10 میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه ها بیشتر داده شد، گفت: بخشی از گاز صنایع عمده که در زمستان محدود شده بود بلافاصله با سوخت مایع جایگزین کردیم و تقریبا از این هفته نیز محدودیت گازرسانی به همه صنایع و نیروگاه ها برداشته شد و خوشبختانه هم اکنون هیچگونه محدودیتی را برای گازرسانی به صنایع و نیروگاه ها نداریم.

وزیر نفت در خاتمه اضافه کرد: با برنامه ریزی هایی که برای سال های آینده دیده شده، امیدواریم در سال های آینده گاز مورد احتیاج صنایع عمده و پتروشیمی را به طور کامل در فصل سرد تأمین کنیم که این مسائل را نیز در زمستان نداشته باشیم.

منبع: خبرگزاری پانا

به "زمستان سال جاری قطعی گاز در خانه ها نداشتیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زمستان سال جاری قطعی گاز در خانه ها نداشتیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید