در مرکز فضایی ماهدشت چه می گذرد؟

به گزارش وبلاگ نصیراباد، خبرنگاران/البرز رئیس مرکز فضایی ماهدشت با بیان اینکه تا دو سال دیگر تحول عمده ای در صنعت فضایی ایران رخ می دهد که به زودی اطلاعات بیشتری از آن منتشر می گردد؛ گفت: مرکز فضایی ماهدشت در مشاهده و رصد انواع اجرام آسمانی، زباله های فضایی، ماهواره ها و پهپادها، کهکشان ها، سیارات و سایر اجرام آسمانی دارای برنامه مدونی است.

در مرکز فضایی ماهدشت چه می گذرد؟

طاهرزاده در گفت و گو با وبلاگ نصیراباد در مورد مرکز فضایی ماهدشت گفت: مرکز فضایی ماهدشت در سال 1354 در 70 کیلومتری جنوب غربی تهران تحت شرایط خاص تاسیس شد؛ نزدیکی به پایتخت و مرکز کشور یکی از این شرایط ویژه بود.

وی در ادامه اضافه نمود: در مرکز فضایی ماهدشت فعالیت هایی مثل دریافت اطلاعات از ماهواره لندست انجام می گردد؛ ماهواره ها کاربردهای متفاوت و متنوعی مانند دریافت تصویر و اطلاعات از زمین، موقعیت یابی، ارتباطات رادیو و تلویزیونی و ارتباطات ماهواره ای و مخابراتی دارند.

مرکز فضایی ماهدشت مجموعه ای منحصر به فرد است

طاهر زاده مرکز فضایی ماهدشت را قطب فضایی کشور دانست و اظهار کرد: مرکز فضایی ماهدشت وظیفه دریافت و پردازش اطلاعات ماهواره ای را بر عهده دارد و قطب فضایی و اجرائی کشور محسوب می گردد؛ مرکز فضایی ماهدشت در ابتدای تاسیس فقط گیرنده اطلاعات ماهواره ای بود اما در حال حاضر از این سطح تغییر نموده و مجهز به رصد خانه های پیشرفته و نیمه پیشرفته، مرکز پایش،آزمایشگاه ملی سنجش از دور کشور و مرکز داده های فضایی هستیم، بقیه مراکز فضایی در کشور هم فعالیت هایی در این خصوص انجام می دهند اما مجموعه فضایی ماهدشت مجموعه ای منحصر به فرد و کامل در سطح کشور است.

وی در ادامه اضافه نمود: در بخش های مختلف و متفاوت حوزه ماهواره ای پایش زمین مانند مدیریت بحران، منابع طبیعی، هواشناسی وکشاورزی فعالیت های خوبی با حضور متخصصین این امر در سامانه پایش انجام می گردد که با دریافت اطلاعات به صورت مرتب و دوره ای برای مواردی مانند خشکسالی، نشست زمین و زلزله انجام می گردد.

آنالیز خشکسالی، سیل، زلزله و نشست زمین در مرکز فضایی ماهدشت

رئیس مرکز فضایی ماهدشت ادامه داد: برای مثال متخصصین، خشکسالی را به صورت فصلی، فرونشست زمین را به صورت دوره های شش ماهه تا یک ساله و زلزله و سیل را به صورت موردی مورد پایش و آنالیز قرار داده و نتایج آن بر روی سایت مرکز فضایی قرار می گیرد، این اطلاعات نیز به شدت اطلاعات کاربردی هستند.

طاهرزاده در ادامه از بهره برداری مرکز اطلاعات مکانی و فضایی تا سه ماه آینده اطلاع داد و گفت: این مرکز اطلاعات به صورت مرکز اطلاعات مکانی و ماهواره ای و یا دیتاسنتر ذخیره است که بهره برداری آن حدود سه ماه آینده خواهد بود تا کاربران کشور، منطقه و یا حتی در سطح بین المللی از این اطلاعات استفاده نمایند، ضمناً این مرکز استاندارد 2018 را نیز دارا است.

زباله های فضایی را در مرکز ماهدشت رصد می کنیم

رئیس مرکز فضایی ماهدشت در مورد رصدخانه های این مرکز گفت: رصدخانه های این مرکز به دو دسته حرفه ای و نیمه حرفه ای تقسیم می گردد که دفترخانه حرفه ای این مرکز جزئی از شبکه رصدخانه های اپسکو یا همکاری های بین المللی آسیا و اقیانوسیه است که در مشاهده و رصد انواع اجرام آسمانی، زباله های فضایی، ماهواره ها و پهپادها، کهکشان ها، سیارات و سایر اجرام آسمانی دارای برنامه مدونی است.

تا دو سال دیگر تحول بزرگی در صنعت فضایی ایران رخ می دهد

طاهرزاده در ادامه ایران را جزو 10 کشور دارای توان پرتاب ماهواره دانست و گفت: صندلی ایران در مورد تکنولوژیی صندلی بالایی نیست اما رو به رشد است با این حال ایران در بین 10 کشور دارای فناوری ساخت و پرتاب ماهواره است، البته ما به دنبال بومی سازی این تکنولوژی و فرا رفتن از ساخت و پرتاب ماهواره به مدار و پیشروی در کشور هستیم.

وی در سرانجام از برنامه ایران برای پرتاب ماهواره ای مدار بلند اطلاع داد و گفت: یک تا دو سال آینده برنامه و اتفاقات خوبی در صنعت فضایی کشور روی خواهد داد که یکی از آنها ارسال ماهواره مدار بلند به جو است که به زودی اطلاعات بیشتری از آن منتشر خواهد شد، دسترسی به تکنولوژی ماهواره های مدار بلند تحول عمده ای در صنعت فضایی کشور است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "در مرکز فضایی ماهدشت چه می گذرد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در مرکز فضایی ماهدشت چه می گذرد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید