برای خوردن غذای نذری این نکات را رعایت کنید

به گزارش وبلاگ نصیراباد، رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات می تواند از احتمال بروز بیماری های مرتبط با آب و غذا جلوگیری کند.

برای خوردن غذای نذری این نکات را رعایت کنید

به گزارش مهر، مجید تاجیک رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تاکید بر ضرورت رعایت بهداشت در تهیه غذاهای نذری، اظهار کرد: هرگونه پخت و پز باید در مکان هایی با شرایط بهداشتی انجام گردد و تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی هنگام ارائه خدمت لازم است.

وی با بیان اینکه مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد، یادآور شد: توصیه می گردد از مواد غذایی بسته بندی شده ای که مورد تأیید وزارت بهداشت است، استفاده گردد.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه ادامه داد: لازم است احشام مورد استفاده برای قربانی از مراکز مجاز مورد تأیید دامپزشکی تهیه گردد.

تاجیک درباره نمک و روغن مورد استفاده در اقلام نذری گفت: برای تهیه و پخت غذا باید از نمک های بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو و از روغن های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با مقدار ترانس پایین استفاده گردد.

وی درباره ظروف مورد استفاده در نذری ها شرح داد: در طبخ غذاها باید از ظروف مناسب در آشپزی استفاده گردد و پس از هر بار طبخ مواد غذایی به نحو مطلوب ظروف و تجهیزات شست وشو گردد.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه ادامه داد: بعلاوه لازم است در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع نماینده غذا بر روی سفره ها خودداری گردد.

تاجیک درباره نحوه نگهداری غذاهای نذری اعلام کرد: افراد باید از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری نمایند و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در دمای زیر چهار درجه سانتی گراد یا دمای بالای 63 درجه سانتی گراد و روی شمعک گاز نگهداری شوند تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر 63 درجه نرسد.

وی با بیان اینکه در بعضی از مراسم غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران به اشتباه بسته بندی می نمایند، گفت: این کار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران می گردد و لازم است از بسته بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خودداری گردد.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه با تاکید بر خودداری از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه، اضافه نمود: در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و توصیه می گردد از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده گردد.

تاجیک با تاکید بر عدم مصرف دخانیات در مکان های مسقف، ادامه داد: لازم است با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری ها از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف جلوگیری گردد.

وی بعلاوه بر اهمیت اطمینان از سلامت آب آشامیدنی تاکید نمود و گفت: ظروفی که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می گردد، باید مستمر شست وشو و گندزدایی شوند.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه درباره نحوه استفاده درست از ظروف یک بار مصرف نیز شرح داد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، بهتر است از ظروف یکبارمصرف برپایه گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده گردد.

وی اضافه نمود:.استفاده از ظروف یک بار مصرف پلی استایرین برای موادغذایی و نوشیدنی گرم وداغ (بالای 65 درجه سانتی گراد) مناسب نیست.

تاجیک درباره بهداشت سرویس های بهداشتی مکان های عزاداری یادآور شد: در سرویس های بهداشتی ضمن رعایت نظافت، باید نسبت به شست وشو و گندزدایی مستمر و نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام گردد.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه درباره پسماندهای فراوری شده در این ایام سوگواری گفت: پسماندهای فراوری شده باید به شکل بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شوند و لازم است درکنار هرایستگاه سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف ولیوان های یک بار مصرف استفاده شده نگهداری گردد.

تاجیک ادامه داد: بهتر است در توزیع آب و شربت در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم از لیوان یک بار مصرف استفاده گردد.

وی اضافه نمود: بهتر است تا حد امکان از نوشیدنی های پک شده برای نذورات استفاده گردد و در صورت تهیه نوشیدنی های باز از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری گردد.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه یادآور شد: برای خنک کردن نوشیدنی باید از یخ های بسته بندی بهداشتی استفاده گردد، زیرا یخ های قالبی فاقد شرایط بهداشتی هستند.

تاجیک اضافه نمود: کارشناسان بهداشت محیط در طول این مدت با همکاری سایرارگان های نظارتی از مساجد، تکایا و حسینه ها بازدید نموده و ضمن آموزش متولیان مساجد و رؤسای هیئت ها بر نحوه رعایت موارد بهداشتی نظارت می نمایند.

وی اضافه نمود: شهروندان در صورت بروز هرگونه مسمومیت غذایی و یا شکایت بهداشتی می توانند با شماره 190 تماس گرفته و موضوع را از این طریق پیگیری نمایند.

منبع: فرارو

به "برای خوردن غذای نذری این نکات را رعایت کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای خوردن غذای نذری این نکات را رعایت کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید