طرز تهیه گوزلمه تخم مرغ و پنیر
به گزارش وبلاگ نصیراباد، گوزلمه تخم مرغ و پنیر، فست فود سنتی و خوش طعم کشور ترکیه است. غذایی بسیار ساده و در عین حال مقوی و لذیذ. گوزلمه در زبان ترکی یعنی منتظر نباش و این کنایه ای ست به پخت و سرو سریع آن.

گوزلمه، نان تخت شکم پری ست که در تابه با روغن سرخ می گردد. طعم و ظاهری مشابه بورک گوشت (محبوب ترین غذای ترکی) دارد و در دسته غذاهای رژیمی قرار می گیرد. گوزلمه تخم مرغ و پنیر معمولا در وعده صبحانه میل می گردد اما می تواند ناهار، شام یا میان وعده ای سبک برای دورهمی های محبت آمیز شما هم باشد.
در ادامه با دستور پخت گوزلمه تخم مرغ و پنیر، یکی از انواع رایج گوزلمه همراه ما باشید.
مواد لازم برای گوزلمه تخم مرغ و پنیر
خمیر
- آرد 5 پیمانه
- آب ¾ پیمانه
- روغن زیتون 1/3 پیمانه
- نمک ½ قاشق چای خوری
مواد میانی:
- اسفناج 300 گرم
- تخم مرغ 2 عدد
- پنیر فتا 300 گرم
- پنیر موزارلا رنده شده 200 گرم
- سیر 2 حبه
- فلفل سیاه ½ قاشق چای خوری
- زعتر و پول بیبر (ادویه های ترکیه) به مقدار دل خواه
- روغن زیتون به مقدار لازم برای سرخ کردن
- لیمو ترش برای تزئین
مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه
مدت زمان پخت: 10 دقیقه
این مقدار گوزلمه تخم مرغ و پنیر برای 4 نفر مناسب است.
طرز تهیه گوزلمه تخم مرغ و پنیر؛ فست فود رژیمی
دستور پخت گوزلمه تخم مرغ و پنیر بسیار ساده است. اگر قبلا پیراشکی پخته باشید، این غذا را با سرعت بیش تری آماده خواهید کرد. در واقع روال کار همان است با اندکی تغییر در ساختار خمیر و مواد میانی.
آماده کردن خمیر
اولین نکته در طرز تهیه گوزلمه تخم مرغ و پنیر، آماده کردن خمیر ساده و سبک این غذاست.
- ظرف گودی تهیه کنید، آرد را بعد از الک کردن درون آن بریزید.
- در قسمت میانی آرد، فضایی ایجاد کنید و آب، نمک و روغن زیتون را در آن بریزید.
- مواد را به یاری قاشق با هم مخلوط کنید.
- وقت استفاده از دست هاست. خمیر را میان انگشتانتان خوب ورز دهید.
- اگر خمیر سفت بود به آن کمی آب و در صورت چسبندگی بیش از حد به آن آرد اضافه کنید.
- به ورزدادن ادامه دهید تا خمیری نرم، صاف و یک دست داشته باشید.
- خمیر گوزلمه تخم مرغ و پنیر شما آماده است.
- روی خمیر را بپوشانید و حدود 20 دقیقه به آن استراحت دهید.
آماده کردن مواد میانی
وقت آماده کردن مواد میانی گوزلمه است، دومین مرحله از طرز تهیه گوزلمه تخم مرغ و پنیر.
- یک ظرف مناسب بردارید و تخم مرغ ها را درون آن بشکنید.
- با چنگال یا هم زن دستی آن ها را خوب هم بزنید تا یک دست شوند.
- اسفناج و پنیر فتا را خیلی ریز خرد کنید.
- سیر را بکوبید تا عطر آن خارج گردد.
- حالا اسفناج، سیر کوبیده شده، پنیر فتا و موزارلای رنده شده را به تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- وقت اضافه کردن ادویه هاست. دست ودل باز باشید تا عطر این غذا فضای آشپزخانه شما را پر کند.
می بینید گاهی با ساده ترین غذا ها هم می توان هوش از سر ربود؛ البته اگر عشق، لابه لای ذرات غذا رخنه کند.
پخت غذا
آخرین مرحله طرز تهیه گوزلمه تخم مرغ و پنیر، پخت آن است.
- روی سطح صاف و تمیزی آرد بپاشید.
- خمیر را روی سطح ورز دهید و به تکه های کوچک تر تقسیم کنید.
- با وردنه خمیر را خوب باز کنید و به ضخامت چند میلی متر برسانید.
- هر چقدر خمیر شما نازک تر باشد، گوزلمه ترد تری خواهید داشت.
- مواد میانی را که از قبل آماده نموده اید روی نیمی از خمیر بریزید.
- حالا قسمت خالی خمیر را به یاری کاردک به آرامی بردارید و روی مواد میانی بگذارید.
- لبه های خمیر را با دقت روی هم بچسبانید تا مواد میانی از آن خارج نگردد. مهم ترین نکته در دستور پخت گوزلمه تخم مرغ و پنیر همین است.
- تابه را روی شعله گاز قرار دهید تا داغ گردد، سپس روغن زیتون را به آن اضافه کنید.
- گوزلمه را به یاری کف گیر یا کاردک آرام از روی سطح کار بردارید و در تابه بیندازید.
- اجازه دهید کاملا سرخ گردد، 3 تا 4 دقیقه زمان کافی ست.
- گوزلمه را برگردانید تا سمت دیگر هم به همان مقدار ترد و طلایی گردد.
- با همین سرعت گوزلمه تخم مرغ و پنیر شما حاضر است.
- برای تزئین از چند برش لیمو ترش بهره ببرید و با انفجار طعم ها در دهانتان، یک روز پر انرژی را شروع کنید.
ارزش غذایی گوزلمه تخم مرغ و پنیر
حال که با طرز تهیه گوزلمه تخم مرغ و پنیر آشنا شدید، وقت آن است که بدانید با مصرف این غذا چه مقدار کالری، ویتامین و مواد مغذی وارد بدنتان می گردد. ارزش غذایی گوزلمه به توضیح زیر است:
- 845 کالری
- کربوهیدرات: 67 گرم
- پروتئین: 36 گرم
- چربی: 47 گرم
- چربی اشباع: 21 گرم
- کلسترول: 192 میلی گرم
- سدیم: 1573 میلی گرم
- پتاسیم: 621 میلی گرم
- فیبر: 3 گرم
- شکر: 4 گرم
- ویتامین آ: 7845 میلی گرم
- ویتامین ث: 21.5 میلی گرم
- کلسیم: 754 میلی گرم
- آهن: 6.9 میلی گرم
8 فوت تا پخت یک گوزلمه ترکی
- برای درست کردن خمیر، از مخمر استفاده نکنید. این کار باعث پف کردن خمیر حین پخت و به هم ریختگی ظاهر گوزلمه می گردد.
- برای چسبیدن بهتر لبه های خمیر از چند قطره آب بهره ببرید. سپس با فشار انگشت، خمیر را طوری بچسبانید که حین پخت، مواد میانی بیرون نریزد.
- خمیر را به شکل چهار گوش در آورید و از مواد پر کنید تا سرخ کردن و سرو آن آسان تر باشد.
- استفاده از پنیر موزارلا در طرز تهیه گوزلمه تخم مرغ و پنیر اختیاری ست و می توانید تنها با پنیر فتا این غذا را آماده کنید.
- خمیر گوزلمه 3 تا 4 روز قابل نگهداری در یخچال است اما هرگز آن را به شکل پر شده در یخچال نگهداری نکنید؛ زیرا مواد میانی گوزلمه با ایجاد رطوبت، خمیر پایینی را از بین می برد.
- در دستور پخت گوزلمه تخم مرغ و پنیر هرچقدر خمیر نازک تر باشد، این غذا لذیذتر خواهد بود.
- گوزلمه را در روغن زیاد سرخ کنید تا ترد و خوشمزه گردد.
- برای کاهش اثرات منفی روغن و نگرانی از افزایش وزن، حتما از روغن زیتون بهره ببرید.
در این مقاله با مواد اولیه و دستور پخت گوزلمه تخم مرغ و پنیر، این فست فود سنتی و مقرون به صرفه قیمت ترکی آشنا شدید و آموختید که با ساده ترین مواد موجود در آشپزخانه هم می توان غذایی مقوی ، لذیذ و نو آماده کرد. غذایی که با ترکیب طعم های آشنا در کنار هم، می تواند شما را متعجب و انگیزه آشپزی و خلق طعم و رنگ نو را در شما دوچندان کند.
امیدواریم با آموزش طرز تهیه گوزلمه تخم مرغ و پنیر گامی کوچک در تحقق این هدف برداشته باشیم.
منبع: اسنپ مارکت