میوه و سبزیجات بنفش چه خواصی دارند؟

به گزارش وبلاگ نصیراباد، خواص سبزیجات و میوه های بنفش را می دانید؟ اگر کنجکاو هستید از فواید سلامتی شگفت انگیز خوراکی های بنفش و ارغوانی بدانید در این نوشتار با ما همراه باشید.

میوه و سبزیجات بنفش چه خواصی دارند؟ در میوه ها و سبزیجات، رنگ بنفش اغلب نشانه ای از دسته ای از مواد مغذی به نام آنتوسیانین ها است. مانند سایر مواد مغذی، بدن شما به این مواد مغذی احتیاجی ندارد تا کار نمایند، اما به محافظت از سلول های شما یاری می نمایند تا از آسیب هایی که می توانند به بیماری و ناراحتی منجر شوند، جلوگیری گردد. و این مسئله بالاتر از سایر مزایای سلامتی است که شما از خوردن این خوراکی ها دریافت می کنید.

آلوآلوها یکی از اولین خوراکی های بنفشی هستند که مردم به آن فکر می نمایند. رنگ بیشتر در میوه، به معنی آنتوسیانین بیشتر در آن است. میوه های رسیده تر نیز دارای مواد مغذی قابل استفاده تری هستند. پوست این میوه می تواند تا 20 برابر آنتی اکسیدان بیشتر نسبت به گوشت داخل آن داشته باشد.

سیب زمینیسعی کنید سیب زمینی هایی که پوست و گوشت بنفش دارند را امتحان کنید. علاوه بر آنتوسیانین ها، آنها 2-3 برابر کل آنتی اکسیدان های یک سیب زمینی معمولی سفید را دارا هستند که سرشار از پتاسیم، منیزیم، ویتامین C و فیبر است.

گیلاس قرمزآنتوسیانین ها که رنگ تیره تری به آنها می دهند، میتوانند به کاهش فشار خون شما یاری نمایند و رگ های خونی شما را سالم و روان نگه دارند. بعلاوه به نظر می رسد که آنها به مسائل مفصلی مانند استئوآرتریتاستئوآرتریت و نقرس یاری می نمایند، وضعیتی دردناکی که در آن کریستال ها در پا یا مچ پای شما جمع می شوند. گیلاس ها با مواد مغذی خود این کریستال ها را از بین می برند و می توانند به جلوگیری از سرطان، بیماری های قلبی و دیابت یاری نمایند.

انگورآنتوسیانین موجود در انگور می تواند از قرمز تا سیاه متفاوت باشد. این جواهرات آبدار به خاطر داشتن رزوراترول شناخته شده اند. رزوراترول به علت اینکه بخشی از یک گروه مواد مغذی است که به منظور محافظت از سلولهای شما در برابر آسیب هایی که به بیماری منجر میشوند، با یکدیگر همکاری می نمایند، بسیار مورد توجه قرار گرفته اند.

کلم گلتنها یک عامل باعث میگردد گل کلم آنتوسیانین های بیشتری در بافت های خود جمع کند، و آن هم تغییر رنگ سفید معمول به رنگ بنفش است. در غیر این صورت، چیزی است که شما قبلا می دانستید: غنی از مواد مغذی، ویتامین C و مواد معدنی. برای حفظ بیشتر مواد مغذی گل کلم، آن را بخار پز کنید، تفت دهید یا در مایکروویو بپزید- یا به صورت خام بخورید.

هویج بنفشهویج بنفش را در بازار کشاورزان محلی یا رستوران ها پیدا کنید. آنها را سرخ کنید، ترشی بندازید، یا کباب کنید. آنتوسیانین بیشتر و بعلاوه بتا کاروتن و سایر کاروتنوئیدهای موجود در هویج نارنجی را در این هویج ها پیدا خواهید کرد که میتوانند به جلوگیری از سرطان و بهبود سیستم ایمنی بدن یاری کند.

کلم قرمزممکن است زمانی که سبزیجات حاوی آنتوسیانین را بپزید، بدن شما راحت تر از آنها استفاده کند. و هنگامی که کلم را برای تهیه کیک یا کیمچی تهیه می کنید، پروبیوتیک های طبیعی دریافت خواهید کرد که باکتری ها را در روده (میکروبیوم) تغذیه می نمایند. این پروبیوتیک ها به میکروب های بدن شما یاری می نمایند، مواد مغذی را جذب نمایند، غذا را هضم نمایند و حتی اضطراب را کنترل نمایند.

چغندرهارنگ چغندر از آنتی اکسیدان های متفاوتی به نام بتالین منشاء می گیرد. می توانید این رنگدانه های قرمز و زرد را در ساقه چغندر برگ و ریواس، بعلاوه بعضی از قارچ ها نیز پیدا کنید. هنگامی که آنها را می پزید، راحت تر از آنتوسایانین ها تجزیه میشوند، بنابراین سعی کنید به جای کباب کردن آنها را بخارپز کنید. چغندرها شیرینی و یک رنگ قرمز متمایل به بنفش را به اسموتی های شما اضافه می نمایند. این سبزیجات برای قلب، مغز و قند خون مفید هستند.1

بلوبریاین میوه های کوچک بنفش مایل به آبی، سرشار از آنتی اکسیدان هایی بنام آنتوسیانین هستند که مسئول رنگ آن ها است. اما، این مورد تنها ماده مغذی آن نیست، آن ها آنتی اکسیدان های دیگر مانند کرستین و کامپفرول دارند که فواید دیگری برای سلامتی دارد. بعلاوه سرشار از چند ویتامین و ماده معدنی مانند آهن، کلسیم، روی و ویتامین های کا و ث هستند. بلوبری از نظر فوایدی که برای کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی، بیماری آلزایمر و چاقی بیش از حد دارد، مورد مطالعه و آنالیز قرار گرفته است.

حتی یک آنالیز نشان داد که بلوبری قادر به کاهش رشد سلول های سرطانی تا 50% است.

این خوراکی های تابستانی بسیار خوشمزه هستند و می توانند تازه خورده شوند یا به غذا های دیگر اضافه شوند. آن ها می توانند به راحتی به صورت چاشنی به غذا های صبحانه مانند غلات، بلغور جو یا پنکک ها اضافه شوند و افزودنی خوشمزه ای برای اسموتی ها و حتی سالاد ها ایجاد نمایند.

شاتوتشاتوت، میوه قابل خوردن دیگری با فواید زیاد برای سلامتی همانند بلوبری است. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان های مشابه موارد یافت شده در میوه و سبزیجات بنفش دیگر هستند. اما ویتامین ث، فیبر، لوتئین، زکسانتین، پتاسیم و منیزیم زیادی هم دارند. آن ها به عنوان یکی از میوه هایی رتبه بندی شده اند که بیشترین یاری را به خنثی سازی رادیکال های آزاد بر مبنای ظرفیت آنتی اکسیدانی شان می نمایند. آن ها به آهسته کردن رشد سرطان ریه، سینه، روده بزرگ و پروستات یاری می نمایند. در خصوص یک توت کوچک فوق العاده صحبت می کنیم. این فواید ممکن است به دو آنتی اکسیدان خاص به نام سیانیدین 3- گلوکوزید و الاژیک اسید ارتباط داشته باشد. بعلاوه ممکن است برای یاری به حفظ سلامت مغز یاری نمایند.

طعم شاتوت به تنهایی فوق العاده است و بعلاوه می تواند به اسموتی ها، سالاد ها یا حتی دسر ها اضافه گردد. نکته مهم، این است که آن ها را به هر طریقی که برایتان ممکن است بخورید.

آکایی بریآکائی بری که یک توت بنفش است، میوه ای کوچک از نوع خاصی از درخت خرما است که در جنگل های بارانی جنوب آمریکا یافت می گردد. مصرف این میوه اخیرا در آمریکا بسیار متداول شده است و می تواند به عنوان یک افزودنی در اسموتی ها، غذا های آماده یا نوشیدنی های همزده یافت گردد. فواید اوکائی به علت میزان آنتوسیانین بالای آن می باشد که به حفاظت از قلب، کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها یاری می نماید. یک مطالعه نشان داد که این میوه به طور چشمگیری به کاهش کلسترول و بهبود کنترل قند خون در افراد دارای زن اضافه یاری می نماید.

آکائی معمولا به صورت منجمد به صورت یک پوره یافت می گردد و به طور متداول به عنوان ترکیب اصلی در تهیه دسر آکایی به کار می رود و با میوه، گرانولا یا چاشنی های غذایی، به صورت چاشنی در می آَید. این پوره نیز می تواند به اسموتی ها اضافه گردد تا میزان آنتی اکسیدان را بسیار تقویت کند.

بادمجانبادمجان یکی از سبزیجات مورد علاقه همه است با اینکه بسیاری از افراد نمی توانند بافت لزج آن را تحمل نمایند. اما از آنجایی که آن ها مواد مغذی فوق العاده ای دارند، ممکن است بخواهید تا در خصوص آن ها بیشتر بدانید. بادمجان، منبع غنی ویتامین های کا، ث، ب 6 و چند ماده معدنی ضروری برای سلامتی است و همانند بیشتر سبزیجات، فیبر زیادی دارد. علاوه براین، آنتوسیانین های موجود در بادمجان باعث کاهش خطر سرطان، بهبود خطر عوامل قلبی-عروقی و جلوگیری از پیری مغز می گردد.

اگر می خواهید تا بادمجان را امتحان کنید، می توانید آن را به سس گوجه فرنگی اضافه کنید و آن را میل کنید. نوع پخته شده و گریل شده آن هم طعم عالی دارد و می تواند به صورت ترکیب اولیه برای تهیه نودل بدون لازانیا بکار رود، و فقط برای تهیه این نودل ضروری است تا آن را به رشته های باریکی برش دهید و از آن برای لایه بندی در لازانیا بهره ببرید و ترکیبات مورد علاقه تان را بین این لایه های بادمجان قرار دهید.2

میوه گل ساعتی یا پشن فروتمیوه گل ساعتی میوه ای بسیار خوشمزه از نوعی گیاه تاک گرمسیری است که با بالغ شدن، پوست آن زرد یا بنفش و گوشت آن نرم و شیرین می گردد که دانه های ترد زیادی را در خود جای داده است.

پشن فروت حاوی یک آنتی اکسیدان پلی فنلی خاص به نام پیکا تانول است که به نظر می رسد خواص زیادی برای سلامتی دارد. به عوان مثال مطالعه ای نشان داده این آنتی اکسیدان احتمالا از پوست در برابر آفتاب محافظت نموده و به مرطوب شدن پوست یاری می نماید.

مانگوستین بنفشمنگوستین از میوه های معطر بنفش رنگ است که از دیرباز در منطقه ها استوایی رشد می نموده است. این میوه پوست محکمی دارد که قبل از خوردن باید آن را جدا کنید تا به گوشت ترش و شیرین این میوه برسید.

مانگوستین حاوی فیبر و فولات است، فولات یا ویتامین B9 نوعی ویتامین B است که برای بسیاری از فرایندهای مهم بدن از جمله فراوری DNA و گلبول های قرمز خون ضروری می باشد.

این میوه حاوی آنتی اکسیدانی به نام زانتان است که طبق بعضی تحقیقات خواص ضد التهابی، حفاظت نماینده عصبی و ضد سرطانی دارد.

سیب ستاره ای بنفشسیب ستاره ای میوه ای گرد به رنگ بنفش با گوشت شیرین است که مایع شیری ترشح می نماید و برش های آن شبیه ستاره هستند، به همین علت به این نام معروفیت پیدا نموده است.

افراد از میوه، پوست و برگ های این گیاه به عنوان دارو و برای درمان مسائل سلامتی همانند سرفه، درد و دیابت استفاده می نمایند. این میوه دارای میزان زیادی آنتی اکسیدان است که طبق تحقیقات حیوانی برای سلامت سیستم گوارش مفید می باشد.

آقطی سیاهآقطی سیاه یا الدربری یکی دیگر از توت های بنفش رنگ است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید و سرشار از فیبر و ویتامین C است.

معمولا از محصولات و مکمل های این میوه به صورت شربت یا کپسول برای درمان طبیعی و کاهش علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا و تسریع فرایند بهبودی استفاده می گردد.

این میوه اغلب به صورت مربا یا ژله یا داخل آب میوه و شربت استفاده می گردد.

میوه اژدها قرمزمیوه اژدها قرمز یا دراگون فروت قرمز از میوه های خوشمزه با گوشت بنفش مایل به قرمز و روشن است که دانه های خوراکی سیاه و کوچک دارد.

این میوه گرمسیری بافت شبیه کیوی دارد و طعم آن اغلب شیرین ملایم توصیف می گردد.

میوه اژدها از خوراکی های کم کالری و در عین حال پر از فیبر، ویتامین C و منیزیم است و غلظت بالایی از آنتی اکسیدان ها را در خود جای داده است، طبق مطالعات لوله آزمایشی احتمالا عصاره این میوه رشد انواع خاصی از سلول هی سرطانی از جمله سرطان سینه را مهار می نماید.

میوه اژدها یک افزودنی عالی برای سالاد میوه و دیگر غذاهای شیرین باشد.

انجیر بنفشانجیر بنفش یکی دیگر از میوه های خوشمزه بنفش رنگ است که علاوه بر طعم خوشایند دارای خواص فراوانی می باشد که از ترکیبات مغذی گیاهی، آنتی اکسیدان ها و ویتامین های موجود در این میوه نشات گرفته است.

گفته شده انجیر خشک منبع عالی بسیاری از مواد معدنی و ویتامین های مورد احتیاج بدن است.3

پی نوشت:

1.www.rastineh.com

2.www.bartarinha.ir

3.www.coca.ir

منبع: راسخون

به "میوه و سبزیجات بنفش چه خواصی دارند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "میوه و سبزیجات بنفش چه خواصی دارند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید